TEHTÄVÄKORTIT

HARRASTUNEISUUS JA YHTEISTYÖTAIDOT 4/4

Täältä löydät tehtäviä, jotka liittyvät harrastuksiin, sosiaalisiin suhteisiin, vaikuttamiseen ja osallistumiseen. Pääset tekemään tehtäviä tutortoimintaan, opiskelijakuntatoimintaan ja kulttuuriharrastuksiin liittyen, miettimään osallistumisen mahdollisuuksia ja suunnittelemaan esimerkiksi tapahtumia.

Tavoitteena on, että ymmärrät, mikä merkitys harrastuksilla ja vapaa-ajalla on oman hyvinvointisi kannalta, ja osaat hyödyntää harrastuksia oman työssä jaksamisen edistämisessä. Ehkäpä löydät myös jonkun uuden harrastuksen?

Harrastukset, kulttuuri ja osallistuminen eri asioihin ovat vastapainoa työlle, auttavat palautumaan rasituksesta ja ennen kaikkea, niihin osallistuminen on kivaa!

Tapahtumiin osallistuminen ja järjestäminen

Kulttuuripassi

Kulttuurista saa iloa omaan elämäänsä ja vaihtelua arkeen. Se auttaa tasapainottamaan kiireistä työelämää ja opiskeluelämää. On tärkeää osata antaa aikaa myös hauskanpidolle ja vapaa-ajalle. Kulttuuria on monenlaista, jotkut tykkäävät käydä elokuvissa, toiset bändien keikoilla ja kolmannet taidenäyttelyissä. Mikä voisi olla kivempaa, kun lähteä kavereiden kanssa viettämään iltaa kulttuurin pariin!

Tässä onkin tehtävä, jossa sinun pitää käydä vähintään viidessä eri kulttuuritapahtumassa. Keräät niistä liput talteen, ota kuvia tai dokumentoi jollain tavalla osallistumisesi opettajallesi. Arvioi myös millaista tapahtumaan osallistuminen oli, mistä pidit, mitä jäi mieleen vai petyitkö johonkin?

Fill out my online form.

Tuunaa tapahtuma!

Sellaisessa oppilaitoksessa on kiva käydä, jossa viihtyy. Viihtymiseen vaikuttaa moni asia, kuten se, että on kavereita, joiden kanssa voi viettää aikaansa ja että oppilaitoksessa on silloin tällöin myös muuta tekemistä kuin pelkkä opiskelu. Kivaa tekemistä voi olla esimerkiksi tapahtuman järjestäminen oppilaitokseen. Se tuo vähän vaihtelua opiskelupäiviin. Tapahtumia voivat suunnitella opiskelijakunnan hallituksen jäsenet, tutorit tai ihan kuka tahansa, joka tekee hyvän suunnitelman ja saa oppilaitokselta luvan sen toteuttamiseen.

Tapahtuman ei tarvitse aina olla massiivinen spektaakkeli, johon tarvitaan valtavasti rahaa. Se voi olla myös pieniä juttuja, välituntijumppa, kirpputori, ystäväpäivä- tai halloween -teemainen koulupäivä tai sitten vaikka tanssiaiset. Pääasia, että se on jotain kivaa, mistä jää hyvä mieli ja jonka jälkeen jaksaa taas puurtaa arjessa.

Fill out my online form.

Oma projekti!

Oppilaitoksen viihtyvyyteen voi paljon vaikuttaa erilaisilla toiminnoilla ja tapahtumilla. Tapahtumat voivat olla opiskelijakunnan tai tutoreiden järjestämiä tai vastavuoroisesti niitä voidaan toteuttaa minkä tahansa opiskelijaryhmän kanssa osana oppitunteja. Kannattaa myös selvittää omassa oppilaitoksessa, olisiko mahdollista sopia tapahtumien tai toiminnan toteuttamisesta oman kaveriporukan kesken. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa ja rakentaa viihtyisää ja hyvinvoivaa oppilaitosyhteisöä!

Toimintaa toteuttaa esimerkiksi projektin kautta. Projektissa oppii monia uusia taitoja, joita voi kytkeä osaksi omia opintojaan. Projektissa toiminto ideoidaan, suunnitellaan, budjetoidaan, toteutetaan ja arvioidaan.

Projektin vaiheita ovat:

  • Ideointi
  • Tavoitteiden asettaminen
  • Projektisuunnitelman kirjoittaminen
  • Budjetin laatiminen
  • Työnjako ja muu organisointi
  • Toteuttaminen
  • Loppuarviointi
Fill out my online form.