TYÖELÄMÄLLE

Ammattiosaajan työkykypassin tarkoitus on lisätä opiskelijan tietoja, taitoja ja motivaatio huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista opiskelun aikana ja sen jälkeen. Tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää työkyvystä huolehtimisen olevan osa ammattitaitoa.

Ammattiosaajan työkykypassin opetuksen ja ohjauksen järjestäminen on koulutuksen järjestäjille vapaaehtoista, samoin passin suorittaminen on vapaaehtoista opiskelijalle.

Ammattiosaajan työkykypassin osa-alueet opitaan osana ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa ja sen vaativuus on yhteensä 9 osaamispistettä. Myös opiskelijakunta- ja tutortoiminnassa sekä vapaa-ajan harrastuksissa hankittu osaaminen voidaan tunnustaa osaksi työkykypassia.

Työkykypassin teemat

Tutustu, mihin asioihin huomiota kiinnittämällä parannat omaa työskentelyäsi ja vähennät työstä aiheutuvaa kuormitusta.

Tutustu, kuinka liikunnan lisääminen vaikuttaa työssäjaksamiseesi ja löydä vinkkejä liikkumisen lisäämiseen.

Tutustu asioihin, jotka auttavat sinua kehittämään omia voimavarojasi ja hyvinvointiasi.

Tutustu, mitä vaikutuksia työyhteisöllä on hyvinvointiisi ja mikä merkitys sosiaalisilla suhteilla ja harrastuksilla on työssäjaksamisesi näkökulmasta.

Työelämässä työkykypassi antaa tietoa työnhakijan omasta motivaatiosta, tiedosta ja taidoista huolehtia toiminta -ja työkyvystä. On tärkeää, että työpaikoilla opiskelijoilta kysytään työkykypassin suorittamisesta: onko opiskelija suorittamassa työkykypassia tai suorittanut sen jo. Työnantajan tuki ja kannustus omasta työkyvystä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen on erityisen arvokasta juuri työelämään tuleville opiskelijoille.

TYÖELÄMÄJUTUT

Sote